Blank screen

Comments

16 comments

  • Jeff Baker

    Well I jinxed myself. Now the camera will not turn on at all.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Does the green light on the front blink at all when in set up or the on position

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Baker

    It did and took a pic. I turned it off for awhile and turned it back on now it will not do anything at all. No lights. No beeps. No pics. Nothing.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    I would take the batteries out and leave it turned on over night. Put the firmware on an SD card and try and do a manual update in the morning. Here's the link to the firmware downloads and instructions. You want to do the update for cameras that don't have the update firmware in the menu

    https://my.spartancamera.com/download

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Baker

    Even if the camera already has that firmware date?

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Yes, that's not a problem

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Baker

    Ok Johnny, I tried to save firmware on sd card and it didn’t work (error message about write protected) never tried it this way before.
    Took the batteries out over night. Put them back in this morning and the camera will come on but the screen is still lit up but blank. Camera beeps when pushing buttons. When set on setup the green light on front blinks rapidly. Set to camera to on the green light blinks couple times then quits.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Check the little slide tab on the side of the SD card, maybe it slide to the lock position and that's why it's giving the write protected message.

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Baker

    Yeah somehow the tab has slide halfway guess that was it. Put card back in camera now it will not turn on again

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Baker

    Can’t try firmware update on card until tonight though. But camera is dead again

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    OK, remove the batteries and leave it turned on for a while again, then turn it off and put in the SD card with the update on it and follow the steps for a manual update for a camera without the update in the menu. (turn to setup and hold playback button)

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Make sure when you load the firmware that it's just the file name(s) no number in parenthesis

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Baker

    Just a question what makes the camera go dead like that and what does taking the batteries out for awhile do?
    The firmware file I saved last night says FW96650.OTA

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    I have no idea what causes it, taking the batteries out and leaving it on drains all the power out of it, kind of like a reset. I'm hoping that the firmware update will fix whatever glitch the camera has. That file for the update looks correct.

    0
    Comment actions Permalink
  • Jeff Baker

    Johnny I sent you an email

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Just replied

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.