Camera quit connecting... Again.

Comments

4 comments

  • Elizabeth Swoope

    Did you copy the firmware file to the SD card? Did you make sure that the file name was just letter and numbers with no spaces, parentheses, or numbers within parentheses. 

    Are you taking/sending at least one manual photo when you change the SD card? Are you formatting the SD card in the camera (AFTER the FW update, not before, because doing it before erases the FW file)?

    Are you using the app or text? 

    This is the busiest time of the year. Sometimes it takes a couple of days for emails and calls to be returned. Those are returned in the order received. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Mike Bresnahan

    No, I have been trying to do the FW update remotely, or by hitting the setting on the camera itself. Until my most recent email was responded to I didn't know anything about the other above mentioned steps.I was instructed to see if it updated at midnight. it didn't, that's when I drove up there and tried to get it working on my own.  

    I'm using the app. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Mike Bresnahan

    And, I just got one random picture sent to me. Is this a symptom of a firmware issue? or something else? 

     

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Mike, I would say it's either firmware or bad/incompatible SD card. To use that update firmware button on the camera the firmware needs to be loaded on the SD card. Here's a link to the updates and instructions.

     

    https://my.spartancamera.com/download

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.