Camera stopped sending pictures

Comments

55 comments

  • Derek Gammage

    Pics stopped going to the website as well. I'm guessing that's the portal. At 18:51 central time.

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    If you are getting your data from Spartan, you should get email when you get to 10% left. You can check your SPAM.

    Is your firmware current? (Sorry, but these threads are crazy busy and stuff gets lost.)

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    It says firmware is current. I tried to uninstall and reinstall the app. No luck.

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    If the pictures aren't getting to the portal, then uninstalling and reinstalling the app isn't going to change anything. The problem is between the camera and the portal.

    What size SD card? Is it a class 10, 80 MB/s speed, standard size, 32G or less capacity?

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    32G not sure what class. It had been working fine for about 18 hours. Taken and delivered 350 pics. I'm not sure. As far as the app goes, when the issue started I was no longer allowed to view individual photos but I could on the portal. I don't have a clue

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Derek what kind of phone are you using?

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    Google pixel 3 XL. Running Android 10

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    The photo gallery on my phone? My phone did ask it I wanted to free some space since the photos are backed to the cloud. I said yes

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    Was I not supposed to?

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    If the pictures get removed from the gallery you won't be able to view them in the app. The gallery is where they are stored. Also if you are low on storage space the app won't be able to download the new photos. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    They are all still in my gallery or in the cloud Soni can view older ones there. I'm mainly concerned with with pics stopped coming in with a pile of deer in front of my camera. And haven't had a pic since

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    Just had several download all at once. Maybe service had a blip.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Do you have download only when on WiFi turned off and auto download turned on in the app settings?

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    I do not have wifi only and I do have auto download on. One of the pics that just came in was HD. It's the first of the over 300 that was high res. ? Maybe it took a while to send. I didn't change any settings as far as I know concerning high def

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    Derek,

    You get HD only when you request it from one of the thumbnails.

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    I didn't request any HD. And after that short bursts of 3 pics I've received nothing since. This is an extremely high traffic area with nonstop activity. We are trying to get an accurate count of what animals are on the ranch to create a harvest plan and I really needed something more reliable. The camera has been in place for about 3 days and I've only had a little more than 12 hours of reliable service. Not feeling as good about this purchase as yesterday. Very glitchy and unreliable.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Do you mean the larger 1280 thumbnail or do the pictures actually say HD on them?

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Derek, if you want to email me your portal log in info I can take a look for you. My email is johnny.lockburner@spartancamera.com

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    The one picture has "HD" on it in the app and I think it has "high res" on the portal. I'll email sign in.

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    Just had 3 more pics come in wow. What a coincidence. Lol. Feeder goes off at 6 am and they are normally piled in there waiting long before that. Not sure what's going on

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Derek, I got your email and I'll look in a bit. The portal/server is acting funny this morning and it's been reported, that may be what you're seeing this morning. I'll take a look at things and let you know what I see.

    0
    Comment actions Permalink
  • Derek Gammage

    Thanks again. I do appreciate that you guys stay on top of this.

    0
    Comment actions Permalink
  • Steve O'Neal

    Something screwy is going on. I got one of my 3:00AM status updates, and neither of my 7:00AM scheduled pics.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Steve, Liz and I had the same thing, we've reported it and are waiting to hear back.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

     I just received all my scheduled status reports and I'm getting pics again so maybe it's all good again.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.