Not receiving photos

Comments

17 comments

  • John Lockburner

    Does the app say the firmware is up to date? What model camera? are you still getting status reports?

    0
    Comment actions Permalink
  • Andrew Lester

    It is up to date. Go Cam

    I’ll check on the status report but i believe so.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    What model, GC-????? What's the date on the last status report?

    0
    Comment actions Permalink
  • Andrew Lester

    Early morning on 11/20

    GC-Z4Gb2

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Any photos, especially night ones, that show anything other than P5 in the lower right corner of the picture?

    0
    Comment actions Permalink
  • Andrew Lester

    P3

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    P3 means the batteries are low and possibly dead, especially if they are lithium

    0
    Comment actions Permalink
  • Mario Rivero

    My camera is doing the same thing. I requested status report and it will not send it to me. Just says pending. I have not received any photos since the afternoon of 11/20. Replaced batteries 5 days ago so I know the batteries are good. It does send me the scheduled status report that I set up to be sent daily at 6:00 am. I’m using AT&T.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    If you are getting your data from ATT do you have premium credits. What happens when you try and take a manual picture in set up mode?

    0
    Comment actions Permalink
  • Mario Rivero

    Yes Sir, John, I have premium credits. I’m going to set up to take a picture in the app on an hourly interval. I don’t have direct access to the camera at the moment. It’s out at the hunting grounds which is a couple hours away, and I’m currently working. I work 8 days in a row. It’ll be next Friday before I can get my hands on the camera itself.

    0
    Comment actions Permalink
  • Mario Rivero

    Not sure it’ll take the update to the settings since I can’t retrieve a status report, though.

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    Mario,

    In command history, do your status report requests show as pending or complete? You say your camera is checking in with the regular status report, so the camera is online. You may be getting the requested status report, but only at that scheduled time so it looks like it’s that one. 

    What brand, class, speed, etc., SD card are you using? 

    You may want to cancel all pending commands and request that the SD card be formatted. You’ll lose everything on it, but if the SD card is causing the problem, this might fix it. 

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Check the pictures on the portal and see if they are numbered correctly in sequence or if they are all the same or gaps

    0
    Comment actions Permalink
  • Mario Rivero

    Elizabeth,

    The requested actions show as pending in the command history.

    SanDisk Ultra 32GB class 10 SDHC card.

    I will cancel pending requests and format the card. Thank you.

    John, Pictures on the portal are in chronological order by date and time.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Mario, check the actual picture numbers, even with gaps or duplicates the date and time will be sequential

    0
    Comment actions Permalink
  • Andrew Lester

    I requested a status report last night and it has not done it yet.

    -1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.