US Cellular GoCams fail registration

Comments

22 comments

  • John Lockburner

    Unless you deleted them you shouldn't need to re register them. Do they find signal? You can do the hello test in the cameras menu and make sure it's communicating.

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    I did delete them because I had to set up a new account. The "hello test" is failing on the two older models.

    US Cellular says the IMEI # I gave them isn't right (from sticker on the cameras), and there's no external SIM card that I can remove to give them the SIM info

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    With the camera in setup, is it showing signal on the camera screen? 

    Please press the Menu button, then navigate to the third menu tab, then down to Information. Does the information show an IMEI? If so, please take a pic or write it down. Is it different from the one on the sticker?

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    Still won't register. When I tried calling US Cellular, they said the MEID number wasn't correct. 

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Don't see how it could be wrong since it's the same on the sticker and camera info screen

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    Couldn't say—all I know is that the newer model fired right up, neither of the other two get past the registration step "in camera".

    US Cellular couldn't figure it out, as the cameras show full service/signal—just won't get through the registration process to give me the code.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    A few thoughts that I had, make sue they activated the camera as a 3g device, try defaulting the camera in it's menu. Also the US cellular camera has to be on a home network, not roaming to register it.

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    Sounds like my best option may be to just take it into a US Cellular store once I get to IL.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Or even try registering it once you get there and then if it doesn't work go to the store.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Someone at Spartan inside tech checked and that MEID number is valid

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    I was in IL @ my lease when I originally tried to activate them. A trip to the store will beat being on the phone for another 45 minutes, just to end up getting nothing accomplished again, HA!

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    Sitting in a US Cellular store for nearly an hour now ... they can't figure it out either apparently.

    This is incredibly frustrating!

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Did they make sure it was activated for your 3g camera? Not 4g?

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    They’re aware these are 3G cameras

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Make sure that the tech at US Cellular is converting the Hex MEID to DEC, they should know what you mean, if not that's probably the problem.

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    They’ve already done that. I’ve been back @ their store this morning for another hour. Spartan isn’t answering the phone.

    The MDN in the camera doesn’t match the numbers on my account—but there’s no way for them to manually change those in the camera ... they suspect that’s the issue, but since these don’t have a SIM card, they’re not sure how to reset the number shown in the camera(s).

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    Jason,

    I'm sure that Johnny will get you squared away.

    The reason that the phone is not being answered is because all the tech support people are working from home. There is no one in the office to physically answer the phone.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Which account don't the MEID numbers match, your Spartan account or US cellular account? Tech support is returning calls in the order that they get them and a lot of them are working from home and it's the busiest time of year. As long as you left a message they will get back to you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    It’s the MDN #’s shown in the cameras ... not the MEID

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    If you are talking about the phone number MDN that can be changed on the app/portal to match the SIM/ current number. That phone number shouldn't cause the camera not to register though as far as I know. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Jason McKee

    Yes, that’s what I’m referring to. The numbers on my US Cellular account don’t match the MDN shown in the cameras. The ones shown in the cams are active phone numbers for other US Cell customers now.

    I can’t add those two cameras to the app/portal anyway w/o the registration codes, which of course I can’t get since they fail the registration step.

    At this point US Cellular has run out of ideas on how to fix things on their end.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.