Receiving Notification on Phone, but no photo's on APP or Portal

Comments

11 comments

  • John Lockburner

    Do you have the purge set in the app settings? If not it could be a storage issue. I usually set mine for 5 days. It could also be poor wifi signal, sometimes if the wifi is really poor you get the notification but the pic doesn't always download. You can check the portal and see if there's pictures there that aren't on your app.

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    It’s not clear what’s happening. You say that you are getting notifications of photos but that they are not on the portal. There’s no way that can happen. The portal sends the notifications and it won’t notify about a photo that it doesn’t get.

    You also mention that you have status and photo events and those are working. The photos part isn’t consistent with your earlier statement that the pictures aren’t getting to the portal.

    This is a long shot but it happened with one of my cameras. I had a bad SD card. The poor camera could sometimes send status reports but it couldn’t send photos. Make sure it’s a class 10 standard sized name brand card 32 G or less capacity. 

    I think Johnny’s answer is probably more likely, but I wanted to get clarification of what is happening and offer something else to check if Johnny’s ideas weren’t the solution.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Massey

    I think the issue was that I had conflicting requests and a photo might have been stuck during the download.  I cancelled all the requests and started new, that seemed to work. I'm getting photos and scheduled events as requested  Thanks for your input.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    John check the portal and make sure the pictures coming in are numbered in sequence. If they aren't you may have a bad memory card. I have seen bad memory cards jamb things up when a request is made. Hopefully it was just a little hiccup and things are all good now.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Massey

    Johnny, Where do you find the purge tab on the App? I can't seem to locate it.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Massey

    Johnny,  I located the purge button in the settings, I lowered it to 5 days. Thanks for the input.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Sounds good!

    0
    Comment actions Permalink
  • mattb5150

    I have the app and I am receiving notifications that I have a new photo available but about half of the time it seems the system is not texting me the photo to my phone?  All cameras have been setup for over a year and functioning quite well prior to the past few weeks.  When I log on to the web portal the photos are there, seems the system is not texting to me for some reason?  I checked the delivery options and the email addresses for texting were checked.

     

    Matt

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Text and email are not as reliable as the app especially if your cell phone is ATT. The carriers sometimes block and delay the picture transmission.

    0
    Comment actions Permalink
  • mattb5150

    My phone is Verizon, the cameras have been setup for years and this seems to be a new phenomenon.  On the app there are no thumbnails and it says No Photo Available on all 4 of my cameras.  Prior to the app update a few months ago I had thumbnails in the app.

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    Have you logged out of the app and logged back in? Restarted your phone?

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.