Comments

13 comments

  • John Lockburner

    Is this a new camera set up or an existing one that stopped working? If it was one that was working and stopped because you ran out of credits the camera won't start again until it checks in at midnight (or the #1 scheduled status report) and sees that there's more credits.

    -1
    Comment actions Permalink
  • Roland Singer

    What credits? I bought this camera through US cellular and pay them a lofty amount every month for service. Now I have to buy credits?? My camera stopped working

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

     Edit: check you credit history on the app, if you need credits it should say and you'll also be able to tell by the expiration date of your last credit being the same time that you stopped receiving pictures. Are you still getting a daily status report?

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Edited previous reply

    0
    Comment actions Permalink
  • Corie Corie

    I bought 12 credits and it’s still not working. It’s been 4 days. It shows my credits on my account. What a waist of 450$

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Corrie, is this a new camera or one that was working and then stopped? If it's new did you purchase a data plan? If so what is your camera model and where did you buy the data from?

    0
    Comment actions Permalink
  • Corie Corie

    I bought the camera, it worked for a week until the 1 credit that came with it was used up. Which I didn’t know I needed to purchase. I bought the camera from U.S. Cellular and they didn’t tell me. So, I pay U.S. Cellular every month AND have to buy credits. I bought 12 credits and they show on my account but the camera still doesn’t work

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Credits are good for a month so that's probably not your issue if it's only been a week. Turn the camera off and then back to setup and wait for it to find signal, then press the OK button to take a picture and then press it again to send the picture and see what happens and what it says on the screen. Are you getting a daily status report still? Do you have any pictures showing anything other than P5 on the bottom right corner of the picture? Especially check out the night pics. If you could post a picture of your SD card too please. If you go to account on the app and then credits and then check credit it will give you the status of the current credit being used.

    0
    Comment actions Permalink
  • Roland Singer

    It sends a pic in set up mode. I switch to ON and it does nothing. I still get status reports. My credits are on my account. Ready to throw out the window

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Will it send more than one picture in set up mode?

    0
    Comment actions Permalink
  • Roland Singer

    I’m not sure, I’ll check. My account was deducted 1 point so I’m good till 6/30

    0
    Comment actions Permalink
  • Elizabeth Swoope

    Roland,

    You posted 10 days ago and then we haven't heard back until now so there wasn't anything more we could do to help you.

    Is the camera taking motion-triggered pictures and not sending them? Have you checked all your settings to be sure that sensitivity is normal, you don't have any start stop times (I'm asking because I worked with someone whose camera was set to start at midnight and stop at 12:15 AM, no wonder it wasn't sending pictures), send limit is not set to some weird number?

    Please check your settings against these. You may not want to use these exact settings but you may see something very different in your settings.

    https://support.spartancamera.com/hc/en-us/articles/360040071594-Camera-settings-app-example-settings-and-explanation-

    Also, you can email support@spartancamera.com or call 770-582-0004 (leave a message). Include your phone number, time zone, and best time to call.

    It's possible that there is something wrong with the camera, in which case you'll need an RMA. However, it's more likely that there's a setting problem or a problem with the SD card. Are you using a "to spec" SD card and did you format it in the camera?

    https://support.spartancamera.com/hc/en-us/articles/360040555453-SD-card-information-and-recommendations

    Is the firmware current? Can you post a screen shot of the latest status report?

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.