Not getting photos

Comments

20 comments

  • John Lockburner

    Any chance nothing has been past it since you left? What is the time and date of the last status report and what size, class and speed SD card are you using? Has to be full sized as well, not a micro in an adapter.
    Did you set up any scheduled events so the camera checks in even if there's no activity in front of it?

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    32G SanDisk. Last status at 9:14 am. No scheduled events, but we know deer are there.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Full sized card?

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    Yes. It's saying Result code ":1, ResultMsg"No Photo available"

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    That just means that the app was looking for new photos and there weren't any available.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Is the time zone set in the camera settings in the app? Getting a status report at that time usually means the camera took a picture and tried to send it but it didn't, the status report did get through though. That usually points to an SD card issue of some type.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Can you post a screen shot of the status report from the app?

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    Why would it work for 36 pics then stop?

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    I would try requesting a format of the SD card. Is your time zone set in the camera settings in the app?

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    It's set to Chicago which is our zone

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Sometimes if there's an issue with the SD card it will work for a little while. On the bottom of the status report it's not showing in the picture but what is the used and available space for the SD card?

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    You can look at the online portal too and see if the pictures are getting there and just not to the app. When did you activate the camera?

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    11.17 used. 31.14 GB free

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    August 17th it was activated

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    It says no value for profile in red now

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    I would request the SD card format from the app and see if that helps.

    0
    Comment actions Permalink
  • John Lockburner

    Where are you getting your data from and what is the camera model?

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    Us Cellular gc-u4gb2

    0
    Comment actions Permalink
  • Curt Lilla

    We are going to check on the camera now

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.